IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=995b5de17dac1e8b67c7575bdbf02a24View posts since last visit

"Konkurenter" till ibogain
Diskussion om andra behandlingsmetoder och program?
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KrickmanJoined: 31 Aug 2006
Posts: 25
Topics: 8
Location: Örebro

PostPosted: Mon 19 Feb, 2007 03:12    Post subject: "Konkurenter" till ibogain Reply with quote

Kom att tänka på att vi borde öka våran kolektiva kunskap inom missbruksrehabelitering generelt för att på så vis bättre förstå hur vi måste lägga upp vårat arbete för att nå våra långsiktiga mål med ibogain.

Min första tanke har att göra med en kvinna som var med på någon dokumentär om missbruk på TV idag, hon kom från Hassela och avfärdade subutex som behandlingsmetod. henes resonemang var det att subutex = heroin ligt och om vi ger heroinister subutex så säljer de det bara och köper heroin för pengarna. Sen att subutex skulle utgöra en inkörsport till injekcerande missbruk för de kidds som övertalats att köpa subutex.

Som jag ser det så skulle en stor del av drogproblemen i samhället avhjälpas om man gav subutex till fler missbrukare, folk skulle inte vara lika abstinata och således inte på vinst och förlust smugla in och sälja av stora partieer narkotika och tillgången skulle på så vis minska och alltså driva upp priset och minska benägenheten att etablera ett missbruk samtidigt som missbrukarna blir mer benägna att söka adekvat vård för sin problematik. om vi då kan ägna oss åt att rehabilitera den mängd relativt stabila subutexanvändare som detta ger så att de kan bli helt fria från sitt beroende vore ju underbart. Men jag tror vi måste kämpa på flera fronter än just ibogainets juridiska, vi måste samla och öka kunskapen om beroenden och rehabelitering generelt för att nå våra mål.

Mvh
Krickman

_________________
Sanningen finns där ute...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kdm_montanaJoined: 25 Nov 2007
Posts: 15
Topics: 10

PostPosted: Sat 15 Dec, 2007 18:40    Post subject: Hassela kan dra åt helvete om du frågar mig.. Reply with quote

Att det var "nån kvinna från Hassela" säger allting, de är emot narkomanvården som ger medicinering eftersom att det minskar antagningen till deras vårdprogram. Hassela var en institution som domstolarna kunde döma dig till och som landstinget betalade, i form av "sjukvård och utbildning". Idag är den rollen borta, därför Subutex kom in på marknaden...varför kvinnan naturligtvis motsätter sig den...plus att idag döms nästan ingen förutom på hemkommunerna till deras vårdprogram som starkt kritiserats...inte minst av regeringen själva, som var tvungna att överge Hassela modellen..det var därför man minskade anslagen till rehab och ökade fängelsena eftersom hassela var ett skräckexempel som många tog upp då man ville prata om frågan..dessutom trodde politikerna att fängelse löste problemen..eller att man skulle straffas...tyvärr syns det om du kommer till Hassela och behandlas vidrigt om du är dömd till vård där men inte om du åker i fängelse,...vilket naturligtvis var en politisk fråga..

//Adam

_________________
Ibogainet är knarkarnas räddning och narkotikapolitikens fall...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group