IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=4b8c86dd13cfe5026ec8fa6ad3578548View posts since last visit

Grunddefinition vad är narkotika enligt NE

Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Wed 16 Aug, 2006 20:16    Post subject: Grunddefinition vad är narkotika enligt NE Reply with quote

narkotika (nylat. narco_tica (plur.), av grek. narkatiko_s 'dövande', av narko_a 'göra stel eller styv', 'döva'), sing. narkotikum, vardagligt knark, ursprungligen samlingsnamn för ämnen som kan framkalla narkos, dvs. smärtfrihet, sömn och muskelavslappning, sedermera benämning på ämnen som kan leda till vanebildning, tolerans och missbruk, oavsett om ämnet är ett genuint narkotikum, t.ex. heroin, eller ett aktiverande, vakenhetshöjande ämne med vanebildande effekt, t.ex. kokain. Även vissa godkända eller tidigare godkända läkemedel med risk för vanebildning klassificeras som narkotika, t.ex. bensodiazepiner, barbiturater, kodein och andra opiater, samt amfetamin och andra centralstimulerande medel. Till narkotika räknas dessutom olika former av cannabis, såsom haschisch (hasch) och marijuana samt hallucinogena substanser, t.ex. LSD och ecstasy. Vissa vanebildande substanser – t.ex. alkohol, nikotin, koffein och organiska lösningsmedel – räknas dock inte som narkotika.

===================================
Ett ganska knepigt ord tycker jag & haltande begreppsbildning.

De farligaste berusningsmedlen kan barnen komma åt och de är inte ens illegala tex bensin, butangas, vissa lösningsmedel. De är dessutom mycket kraftfullt hallucinogena. Thinner till exempel är en mycket kraftfull hallucinogen som kan ge bestående hjärnskador även vid passiv användning. Vilket många väggstrykare kan lämna målande beskrivningar om.

Extrema droger som nikotin är inte ansedd som ett narkotikum! Men ur många aspekter är det ett fruktansvärt gift. Kommer inte ihåg hur många cigarettfimpar som krävs för att ett spädbarn ska avlida - finns ofta i sandlådor där barn leker och i närheten - cigaretter ack detta gift. Dödar bara 10 gånger så mycket som trafiken varje år. Vi snackar människoliv -kvinnor män och barn som ofta har anhöriga ...

Det är således lagstiftaren såsom efter eget behag bestämmer vadan som är narkotika, någon annan logiskt grund har jag inte hittat (håller du inte med mig så bevisa att jag har fel då, i stället för att sitta där och grina). Detta gör sammantaget narkotika till ett väldigt godtyckligt begrepp som är därför ganska vanskligt att använda.

Är heroin narkotika och metadon inte? tja kanske i mångas ögon, men skillnaden mellan heroin och metadon är ganska liten. Metadon är enligt de flesta som använt det mera beroendeframkallande är rent heroin. etc ...

Kommentarer någon?

_________________
http://befrielsen.googlepages.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ibogain
Administratör


Joined: 05 May 2006
Posts: 248
Topics: 37
Location: Stockholm

PostPosted: Thu 17 Aug, 2006 07:06    Post subject: Reply with quote

Jag undrar hur det ar med vitt socker?

Fler och fler som jag pratar med menar att sockret kommer att opiatklassas forr eller senare eftersom det tydligen angriper, eller paverkar samma receptorer som andra opiater..

Nan som vet mer om detta?

MK

_________________
Många undersökningar pekar på Ibogainet som en bra opiatavgiftare.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Thu 17 Aug, 2006 17:26    Post subject: Reply with quote

För att ytterligare nyansera denna debatt ur strikt vetenskaplig mening så är det ju lätt att ta upp andra ämnen med mycket stark narkotisk effekt som finns gratis för alla. Luft till exempel. Det finns klara bevis för luftens starkt narkotiska effekter och flera har dött av dessa rent narkotiska effekter, det är det nog inte någon som läst på som någonsin kommer att tvivla på. För att luften vi andas är helt enkelt ett fullständigt förödande starkt narkotikum.

Allt vi behöver för att bevisa detta är mycket enkla kunskaper om vad vi ständigt drar i oss! Ta ned en flaska luft till 50 meters djup och sug i dig innehållet i den så ska nog inte en stackare missa vad som menas. Den svindlande djupberusningen. Inom den hyperbara medicinen är ju detta självklarheter man aldrig ens diskuterar.Likt förbannat så är luft en extremt narkotisk sammansättning som bevisligen kan döda - Om en dykare släpper sin regulator som ger luft - simmar mot botten och tycker livet är underbart, så kanske det kan bero på något? Det beror på den narkotiska blandningen luft mina damer och herrar.

Sov gott och andas försiktigt!!!

_________________
http://befrielsen.googlepages.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group