IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=40c9bce8ef192e463b3daf21a6463228View posts since last visit

typ placebo..?
Ibogain vs andra hallucinogener
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Ibogain
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hemligJoined: 09 Jan 2007
Posts: 9
Topics: 3

PostPosted: Sun 14 Jan, 2007 03:05    Post subject: typ placebo..? Reply with quote

det jag funderar över är:

* hade man kunnat använda vilken hallucinogen som helst (av de starka alltså)

* blir man hjälpt av behandlingen för att man är i den sisten att man är beredd att prova nåt som dödat folk, för att bli drogfri..?

eftersom man vet hur hallucinogener funkar så är jag lite tveksam till om det är just ämnet ibogain som är så fantastiskt... jag misstänker att vilken hallucinogen som helst, i det sammanhanget, hade funkat precis lika bra.. som sagt så använder de ju en ganska grov dos...

dessutom är jag lite tveksom för man använde ju LSD innom psykvården på 60-talet och vad säger att folk inte kommer börja missbruka ibogain?
jag misstänker att det inte är hallucinogenen i sig, utan sammanhanget den används i, som ger effekten... typ Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Sun 14 Jan, 2007 13:32    Post subject: Reply with quote

Andra hallucinogener kan bara ge dig den psykiska verkan, att gå igenom sitt liv, förstå vad som ledde dig till den person du är idag, ge motivationen att ändra ditt liv. De har inte ibogainets kemiska verkan i hjärnan som tar bort det fysiska beroendet eftersom de inte påverkar samma receptorer. Det går inte att bortse från att det i huvudsak är denna effekten som ger Ibogainet sin kraft.

Missbruk av hallucinogena droger är ganska sällsynt (förutom cannabis som är mer beroendeframkallande) , detta eftersom de har en mycket snabbt stigande toleranskurva som gör att de inte går att använda mer än kanske någon gång varannan veckan efter ett tag. Därtill kommer en effekt av att de eftersträvansvärda psykiska effekterna avtar och effekten blir mer fysisk och intetsägande.

Ibogain har till skillnad från de flesta andra förbjudna hallucinogener fler och starkare fysiska biverkningar som gör de mindre attraktiva för rekreationellt bruk. Läs mera om detta på hemsidan (Om behandlingen/Biverkningar).

Jag har själv haft kontakt med en person med 20 års erfarenhet av LSD och svamp och stort intresse av psykedelisk terapi. Han åkte till Norge för att få en ibogainbehandling för att utvärdera den psykiska effekten i jämförelse med andra hallucinogener. Han sa att effekten var på många sätt starkare än andra hallucinogener, mer brutal. Om svamp tvättar hjärnan med tvål och vatten så var ibogainet acetonet som gjorde en djuprensning. Han sa att han inte hade något intresse av att pröva Ibogain igen. Det rekreationella värdet var mycket lågt.

Det kan även tilläggas att det inte finns några fall av ibogainmissbruk i de delar av Afrika där iboga traditionellt används. Där sker användandet en gång i livet i samband med en slags övergångsritual till att bli vuxen. Man skulle kunna tro att om det gick att missbruka så skulle det också skett, då tillgången är ganska god.

PS! jag ändrar rubriken för att få den mer beskrivande.
Back to top
View user's profile Send private message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Sun 14 Jan, 2007 17:14    Post subject: Reply with quote

Att säga att vi inte ska använda ibogain för att folk dött i samband är inte tillräckligt för att avfärda Ibogain. Viagra är en storsäljare med en hel del dödsfall i samband med användningen. Jag tror läget är detsamma med Ibogain: det är inte ibogainet som dödar, det är en dålig hälsa innan. Vad är det: 8 dokumenterade fall i SAMBAND med ibogain(?), inte av Ibogain. Och som xuxa uttryckte det: Folk dör av metadon också.

Ibogainet är unikt i det avseendet att det avgiftar även den fysiska abstinensen som ju är det problematiska i samband med just opiatmissbruk. Jämfört med metadon är de 2-3 behandlingarna som behövs väldigt snällt, effektivt och unikt.

Och att jämföra med LSD och Svamp går inte riktigt. Och sen sammanhanget, självklart är det en del av det hela. Även LSD är ett användbart psykoterapeutiskt verktyg I DET RÄTTA SAMMANHANGET.

_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Sun 28 Jan, 2007 21:33    Post subject: Re: typ placebo..? Reply with quote

hemlig wrote:
det jag funderar över är:

* hade man kunnat använda vilken hallucinogen som helst (av de starka alltså)

* blir man hjälpt av behandlingen för att man är i den sisten att man är beredd att prova nåt som dödat folk, för att bli drogfri..?

eftersom man vet hur hallucinogener funkar så är jag lite tveksam till om det är just ämnet ibogain som är så fantastiskt... jag misstänker att vilken hallucinogen som helst, i det sammanhanget, hade funkat precis lika bra.. som sagt så använder de ju en ganska grov dos...

dessutom är jag lite tveksom för man använde ju LSD innom psykvården på 60-talet och vad säger att folk inte kommer börja missbruka ibogain?
jag misstänker att det inte är hallucinogenen i sig, utan sammanhanget den används i, som ger effekten... typ SmileTycker inte att Ibogain liknar någon annan så kallad hallucinogen speciellt mycket. När även djur som får ibogain minskar sitt missbruk* så kan man kanske lättare dra slutsatsen att detta kan nog inte komma sig av placebo allena, eller hur?

Om det vore samanhanget i sig så skulle väl gnagarna som inte fick ibogain supa lika hårt som de som fick, eller? se studien nedan - Boooze that rat baby.

Det verkar inte finnas någon benägenhet att missbruka ibogain av den mycket enkla anledningen att det inte är speciellt behagligt att ta ibogain.

Är du tveksam till ibogain ska du naturligtsvis inte ta ibogain. Ibogain är en nödlösning mot ett mycket allvarligt och livshotande problem: Heroinism bland annat.

*Glial cell line-derived neurotrophic factor mediates the desirable actions of the anti-addiction drug ibogaine against alcohol consumption.He DY, McGough NN, Ravindranathan A, Jeanblanc J, Logrip ML, Phamluong K, Janak PH, Ron D.
Ernest Gallo Research Center, University of California, San Francisco, Emeryville, California 94608, USA.

Alcohol addiction manifests as uncontrolled drinking despite negative consequences. Few medications are available to treat the disorder. Anecdotal reports suggest that ibogaine, a natural alkaloid, reverses behaviors associated with addiction including alcoholism; however, because of side effects, ibogaine is not used clinically. In this study, we first characterized the actions of ibogaine on ethanol self-administration in rodents. Ibogaine decreased ethanol intake by rats in two-bottle choice and operant self-administration paradigms. Ibogaine also reduced operant self-administration of ethanol in a relapse model. Next, we identified a molecular mechanism that mediates the desirable activities of ibogaine on ethanol intake. Microinjection of ibogaine into the ventral tegmental area (VTA), but not the substantia nigra, reduced self-administration of ethanol, and systemic administration of ibogaine increased the expression of glial cell line-derived neurotrophic factor (GDNF) in a midbrain region that includes the VTA. In dopaminergic neuron-like SHSY5Y cells, ibogaine treatment upregulated the GDNF pathway as indicated by increases in phosphorylation of the GDNF receptor, Ret, and the downstream kinase, ERK1 (extracellular signal-regulated kinase 1). Finally, the ibogaine-mediated decrease in ethanol self-administration was mimicked by intra-VTA microinjection of GDNF and was reduced by intra-VTA delivery of anti-GDNF neutralizing antibodies. Together, these results suggest that GDNF in the VTA mediates the action of ibogaine on ethanol consumption. These findings highlight the importance of GDNF as a new target for drug development for alcoholism that may mimic the effect of ibogaine against alcohol consumption but avoid the negative side effects.

PMID: 15659598 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Ibogain All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group