IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=e4b61106d4ce09d24900119423ee6729View posts since last visit

Behandling (10/2-2007)
4 svenskar ibogainbehandlas för sitt missbruk av heroin, kokain, subutex, morfin, benzo och steroider i Prag.
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Aktuella behandlingar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SekreterarnJoined: 16 Oct 2006
Posts: 64
Topics: 16

PostPosted: Wed 21 Feb, 2007 00:38    Post subject: Behandling (10/2-2007) Reply with quote

4 svenskar ibogainbehandlades för sitt missbruk av heroin, kokain, subutex, morfin, benzo och steroider i Prag.

Lördag den 10 februari påbörjades ytterligare en ibogainbehandling av 4 svenskar som haft låna missbruk.

Presentation
Det är Affe som missbrukat Heroin, kokain, rohypnol och valium i 10 år. Senaste åren har han fått subutex utskrivet man har inte lyckats hålla sig till det utan återfallit gång på gång. Dessutom har han haft aggressionsproblem orsakat av ett frekvent användande av anabola steroider.

Lillan har missbrukat kokain i nästan 20 år som hon på sista tiden börjat freebasa. Görutom kokainet tar hon även stora doser morfin och benzo dagligen. Hon har klarat av att arbeta hittills,men nu kommit till ett val mellan att avsluta sitt missbruk eller att bli avskedad från sitt arbete.

Lotta har tidigare missbrukat kokain men har inte lyckats bli av med sitt sug trots att hon slutat sedan ett år.

Åke har missbrukat bla. stora doser heroin i över 20 år samtidigt som han lyckats sköta sitt arbete som artist. Sedan 2 år har han själv bytt över till metadon vilket han nu känner att han inte själv klarar av att bli av med.

Behandlingen
Åke bytte, med Patricks godkännande, ut metadonet mot heroin 10 dagar innan behandlingen. Detta därför att metadonet sitter i kroppen mycket längre än heroin. Åke hade inte möjligheten att komma till Prag en vecka innan behandlingen så några dagar innan behandlingen bytte han själv heroinet mot morfin.
Abstinensen från metadonet var rejäl och det var på fredagen inte helt säkert att det skulle gå att behandla honom, men på lördag morgon gav läkaren klartecken. Vid lunchtid fick Åke sina 1400 mg ibogain, den höga dosen berodde bla. på hans långa och tunga beroende och stora kroppshydda. Han fick inte någon kraftig påverkan.
Efter behandlingen fick han en kraftig abstinens och fick morfin för att dämpa. På söndagen fick han en till dos Ibogain, 1200 mg, och en ännu lugnare resa denna gång. Abstinensen fanns kvar efteråt, om än svagare, och Åke fick morfin utskrivet av läkare för att ta regelbundet fram till nästa behandling om några veckor. Detta för att han inte skall återfalla till och ge honom en möjlighet att trappa ned till en så liten dos som möjligt för att förhoppningsvis helt bli av med det vid nästa behandling.

Affe fick 1200 mg ibogain och kände endast av en mycket svag abstinens efter behandlingen. Han valde dock att fortsätta ta en liten dos subutex dagen efter eftersom det är hans "livlina" och inget han igentligen inte störs av. Han ville främst bli av med suget på droger och minska/eliminera återfallen han tagit regelbundet sedan han började med subutex.

Lillan fick 1100 mg ibogain, efter behandlingen hade hon ingen som hels abstinens.

Lotta fick 900 mg ibogain och fick en kraftig och jobbig resa. Patrick var efteråt glad att hon inte fortfarande var på droger och behövde en högre dos eftersom den på 900 mg orsakade en så stark reaktion
Back to top
View user's profile Send private message
SekreterarnJoined: 16 Oct 2006
Posts: 64
Topics: 16

PostPosted: Sun 25 Feb, 2007 22:36    Post subject: Reply with quote

Åkes andra behandling
I helgen som gått har Åke varit i Prag för en andra behandling. Han har de senaste två veckorna gått på MSD (Morfin, slow release), som substitut till sitt metadon/heroin, som han fått utskrivet av läkaren på kliniken för att undvika abstinens och ett eventuellt återfall innan denna behandling.

På lördagen runt lunch tid fick Åke sina ibogainkapslar, en dos på 1500 mg. Efter ungefär tre timmar tyckte Patrick att reaktionen var lite för svag så han erbjöd en extra kapsel med 300mg. Trots den stora mängden ibogain var det inte en svår behandling för Åke som verkade fridfull. En bit in på behandlingen blir syresättningen av blodet lite för lågt på Åke så han fick ha syrgasmask till och från i några timmar. Syresättning mäts av de apparater som är kopplade till patienterna, där även EKG och annat mäts.

24 timmar efter intagandet av ibogain hade Åke inte fått någon abstinens vilket är mycket possitivt. Under den första behandlingen kom den efter några få timmar efter intagandet, så denna avsaknad på abstinens nu ser ut att vara ett bevis på att ibogainet fungerat! Troligtvis var de doser Metadon/Heroin Åke gick på innan den första behandlingen så höga och hade varit höga så länge, att abstinensen inte helt gick att bryta med en enda behandling. Det är glädjande att det fanns möjlighet att så snart åka på en andra behandling för att helt bryta abstinensen och suget.

Jag önskar Åke lycka till i sitt nya drogfria liv!
Back to top
View user's profile Send private message
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Mon 26 Feb, 2007 17:28    Post subject: Reply with quote

Fasiken vad jag är nyfiken på Åkes behandling nu.

Första frågan: slow release vadå? Kan du snälla förklara.

Sedan är det ytterst intressant att få höra hur det gått dagarna efter Åkes behandling..hoppas ni har möjlighet att tätt följa upp eller att Åke delar med sig när han kan.
Back to top
View user's profile Send private message
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Mon 26 Feb, 2007 17:33    Post subject: Reply with quote

Jag hoppas att alla ni som behandlades orkar ta er tiden att registrera er och skriva några rader om eran upplevelse och hur det fungerat nu veckorna efteråt.

Det är givetvis inget måste, men det är med hjälp av era rapporter som vi kan visa Svenska myndigheter att ibogain fungerar! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
SekreterarnJoined: 16 Oct 2006
Posts: 64
Topics: 16

PostPosted: Mon 26 Feb, 2007 19:24    Post subject: Reply with quote

mario wrote:
Första frågan: slow release vadå? Kan du snälla förklara.

Sedan är det ytterst intressant att få höra hur det gått dagarna efter Åkes behandling..hoppas ni har möjlighet att tätt följa upp eller att Åke delar med sig när han kan.


MSD är en typ av morfin som har en längre och jämnare verkan en vanligt morfin som er mer korttids verkande som ger en ojämnare morfin nivå i kroppen, hög snabbt efter intaget och så lågt efter några få timmar osv.

Jag har varit i kontakt med Patrick under dagen och han berättade att Åke imorse fortfarande inte hade någon riktig abstinens men hade en krypande kännsla i benen.

För personer som har haft ett så tungt missbruk länge slutar kroppen nästan helt att producera serotonin på egen hand vilket kan leda till depression, sömnbesvär, humörsvängningar mm. Det kan ta kroppen många månader att få igång denna produktion igen efter ett så långvarit och tungt missbruk. Pga denna brist på serotonin och Åkes magkänsla av att inte kunna hålla sig ren länge med denna störning beslutade Patrick och läkare på plats att åke skulle få en mkt låg dos MSD utskrivet för att hålla honom drogfri (inte återfalla) tills den egna serotonin produktionen kommit igång. Den dos han nu fått utskriven är ca 7 ggr lägre en den dos han gick på mellan första och andra behandlingen. Sakta men säkert trappas det ned...
Back to top
View user's profile Send private message
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Mon 26 Feb, 2007 22:14    Post subject: Reply with quote

Aha ok tackar.

Hoppas Åke grejar det!
Jag blir så förbannad! Om den svenska missbruksvården kunde ta till sig detta så vore möjligheterna oändliga för en person i Åkes sits (samma som 95% av alla opiatberoende). Tänk dig en ibogainbehandling i ett beh. hem i sverige, massvis med resurser finns för att ta hand om Åkes kommande problematik. Tre månader inskriven sedan öppenvård, 6 månader sen öppenvård osv..
Finns ingen EU regel-lag som ger en individ som är inskriven på ett hem här i sverige rätten att resa till prag för behandling? Ett behandlingshem skulle kunna arbeta med Patrick..tänkte jag. Så mycket annat fuffens många hem ägnar sig åt så är ibogain rena skämtet i sammanhanget.
Back to top
View user's profile Send private message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Wed 28 Feb, 2007 03:41    Post subject: Reply with quote

Jag läser på Patricks hemsida att de nivåer av metadon som han kan behandla med en behandling Ibogaine är 30 mg. Är inte detta väldigt lågt? Jag vet att verkligheten för en metadonist mycket väl kan ligga över 100 mg, upp mot 150 mg. Hur gör man i sådana fall? Är nedtrappning ett måste? Eller är det två behandlingar kort tid efter varandra som används och är det optimala?

I vilket fall, all lycka önskas!

_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Wed 28 Feb, 2007 09:18    Post subject: Reply with quote

Masque wrote:
Jag hoppas att alla ni som behandlades orkar ta er tiden att registrera er och skriva några rader om eran upplevelse och hur det fungerat nu veckorna efteråt.

Det är givetvis inget måste, men det är med hjälp av era rapporter som vi kan visa Svenska myndigheter att ibogain fungerar! Smile


Det är ju oerhört vitalt att alla som ibogainbehandlas också lämnar sin historia, om inte annat för att hjälpa andra att berätta om vägen de själva gått, självklart en omistlig del av helheten.

Att inte ens orka ta sig tid för att skriva sin historia kanske inte är det vackraste sättet att tacka de som frivilligt lägger sin privata tid, pengar och energi på projektet? Eller att bry sig om sin väg.

Den delen måste nog upplysas om tydligare innan behandling - att var och en helt enkelt tar ansvar för sin del i det hela kan detta verkligen vara så oöverkomligt svårt? Många goda projekt bygger på självstöttande grupper, och inte fan funkar de alltför bra om vissa bara skiter i feedbacken - den är A och O.

-AOOOOOoo!

Aooo!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Wed 28 Feb, 2007 21:42    Post subject: Reply with quote

Ja, exempelvis läste jag i skriklådan i slutet av januari om någon som sa att hans/hennes nära anhörig som behandlades återföll i missbruk... Jag vill gärna höra mer om detta, och gärna något från er andra som inte heller fått bra resultat från behandlingen.

Var gick det fel? Var orsaken rent kemisk (abstinens) eller psykologisk (vill inte sluta knarka) eller andra var det andra faktorer som gjorde att du/ni/era anhöriga fortsatte missbruka?

Hur skulle man kunna undvika att framtida behandlingar leder till detta, har ni några tankar eller tips?
Back to top
View user's profile Send private message
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Wed 28 Feb, 2007 23:14    Post subject: Reply with quote

Satt och tänkte på detta just; vi behöver mera berättelser, det är jätteviktigt inför ett beslut.
Själv saknar jag information angående just metadonstyrka med mera. Det är mycket intressant att tex följa Åkes behandling och jag hoppas att han ska utveckla på egen hand.

Kanske en inforuta i mainsidan där vikten av våra egna ord lyfts fram?
Man behöver all möjlig information inför ett ebslut men viktigast av allt, det man ser som mest trovärdigt är ju när vi själva skriver in våra erfarenheter.
Back to top
View user's profile Send private message
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Wed 28 Feb, 2007 23:23    Post subject: Reply with quote

http://www.drugnews.nu/article.asp?id=3648
Back to top
View user's profile Send private message
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Thu 01 Mar, 2007 19:23    Post subject: Reply with quote

Bland det viktigaste just nu är ju att bara samla in saklig information om vad som händer, dvs se till att alla som behandlas så noggrannt som möjligt dokumenterar hela förloppet med innan och efter behandlingen

    • Status före behandlingen
    • Efter 1, 3 och 6 månader. efter 1 - 3 år.

Det vore därför bra om den som behandlades var medveten om detta från början, så att det känns naturligt att dela med sig av sin upplevelse och faktan till förmån för ökad kunskap om medel som kan befria människor från slaveriet under tung narkomani.

Tydligare kan ju inte budskapet bli. Att folk bara berättar det som hände och att det helst dokumenteras via läkarkontakter - journalföring ect.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Aktuella behandlingar All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group