IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=05f5a71c92eed5feceb1622a3e825c4dView posts since last visit

FMN: "Ibogain en botgörare - eller ny dödsdrog?"

Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Nyheter och länkar
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Fri 09 Mar, 2007 11:12    Post subject: FMN: "Ibogain en botgörare - eller ny dödsdrog?" Reply with quote

Följande artikel publicerades av Föräldraföreningen Mot Narkotika i deras tidning "anhörig" nummer 1/07.

Rubrik: "Ibogain en botgörare - eller ny dödsdrog?"

Ingress:
På sistone har det varit mycket diskussioner om det narkotikaklassade preparatet Ibogain. I programmet Drevet i Tv 4 har personer framträtt och hävdat att Ibogain-behandling varit räddningen för heroinister som vill sluta med sitt missbruk. Brev har också kommit till redaktionen från personer som vill ompröva narkotikaklassningen. Men det finns också skeptiker, däribland överläkare Johan Kakko, en av landets främsta experterpå underhållsbehandling för heroinister. Johan Kakko menar att Ibogain i djurstudier visat sig vara neurotoxiskt, (giftigt för nervcellerna i hjärnan), och om detsamma gäller för människan, så är det ett högt pris att betala, säger han.

Brödtext:
Om man söker på ordet Ibogain på Google får man sådär 36 300 träffar. De flesta artiklarna och inläggen om Ibogain i forumen där sökordet finns, är överlag positiva. på www.forum.ibogain.se kan man t e x läsa om Micke som berättar sin historia och kontakten med det i Sverige narkotikaklassade preparatet. Efter att ha varit i behandling och ren i en månad avslutar han brevet med orden "Våga Ibogain - ball att va knall". Med sådana uppmaningar om Ibogains "förträfflighet" har man förstås svårt att ta på riktigt allvar.

En annan som vurmar om Ibogain-behandling är fd missbrukaren och droginformatören Peter Brych i Härryda kommun. I ett brev till narkotikasamordnaren Björn Fries vill han att Sverige ska starta forskning om Ibogain men också pröva behandling med preparatet istället för de omstridda subutex- och metadonbehandlingarna som finns. Han uppmanar också narkotikasamordnaren att själv åka ner till Prag och bevittna de lyckosamma Ibogain-behandlingarna som genomförs där.

Magnus Andersson, kurator vid infektionskliniken och sprututbytesverksamheten i Malmö ställer sig bland de positivas skara och hänvisar till en artikel skriven av överläkare Susanne Bejerot, publicerad i tidskriften Svensk Psykiatri nr 4/2006. Artikeln handlar om Ibogainbehandling av heroinister. Men bland alla dessa "lobbyister" finns naturligtvis också kritiker. En av dessa är överläkare Johan Kakko - en av landets främsta experter på underhållsbehandling av heroinister. Johan Kakko som framför allt arbetar med subutex och metadon-behandling under kontrollerade former säger: - Ibogain har i djurstudier visat sig vara neurotoxiskt, det vill säga giftigt för nervcellerna i hjärnan. Skulle detsamma gälla för människan, så är det ett högt pris att betala.

Även Björn fries kommenterar Ibogain-frågan: - Det finns absolut ingen vetenskaplig forskning om preparatet. Allt är bara nys och det finns ingen trovärdighet alls. Det man säkert vet är däremot att ett antal dödsfall inträffat efter att man tagit drogen Idogain. Frågan gick också vidare till FMN-föreningen i Göteborg. En av medlemmarna där hade kollat upp olika forskningsrapporter på internet och fått fram uppseendeväckande saker. Det rapporteras bl.a. om plötslig död hos flera personer som tagit drogen, döden hade inträffat efter flera dagar efterintag även efter små doser. Den uppges också ge hallucinationer och näradöden upplevelser. Varningar utfärdas för förgiftningar av olika slag, hjärtsvikt, mm.

På nätet finns också uppgifter om att Ibogain eller motsvarande också blivit populärt som naturmedicin och används bl. a. mot psykisk sjukdom vilket är högst oroande, menar FMN-medlemmen efter sina efterforskningar. Ibogain-behandlingar i syfte att avlägsn drogberoende finns alltså inte i Sverige, men utomlands har sådan kliniker upprättats både i statlig och privat form. Behandlingskliniker finns i Kanad, Mexiko, Västindien, Costa Rica, Tjeckien, Frankrike, Slovenien, Brasilien, Sydafrika, Nederländerna, england och Nya Zeeland.

Författare: Åke Johansson

Fotnot: I Sverige är Ibogain narkotikaklassat (klass 1)

Artikeln pryds av ett foto av Johan Kakko med följande bildtext: Johan Kakko, expert på underhållsbehandling, tror inte på Ibogain. Subutex och metadon är istället väl beprövade och dokumenterade läkemedel när det gäller underhållsbehandling till heroinister, säger han. Fotot är taget av Åke Johansson.

Artikeln innehåller dessutom två stycken uppförstorade citat från texten:
Citat 1: "Det man vet säkert är att dödsfall har inträffat"
Citat 2: "Det är ett högt pris att betala"

Sist finns en faktaruta som anger Wikipedia som källa:
Ibogain är ett indol alkaloid med antiaddiktiva och hallucinogena egenskaper. Den utvinns i första hand ur den tropiska växten Tabernanthe iboga, som är en inhemsk i västafrika nära ekvatorn. men det har också isolerats ur Tabernanthe manii, Ervatamia yunnanensis och Ervatamia Orientalis, buskar som alla ärmedlemmar av familjen Apocynacae. Ibogain har uppmärksammats för sin förmåga att avbryta missbruk, främst av opiattyp, det vill säga heroin, morfin eller kodein men har vid djurförsök givit resultat vid botande av alkohol-, kokain-, nikotin-, och metamfetaminberoende.

-------------------------------------------------------------------------------------
Texten är publicerad på sidan 14 och 15 i anhörig 1/2007. Enligt tidningens egen uppgift på sidan 3 är kopiering tillåten så länge källan anges ("Vid kopiering skall källan anges!"). ISSN: 0280-512X Ansvarig utgivare av anhörig är Gunilla Persson.
-------------------------------------------------------------------------------------
ASTRONAUT som kopierat texten har med flit lämnat kvar tidningens egna felstavningar.

_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Fri 09 Mar, 2007 17:16    Post subject: Reply with quote

Quote:
Ibogain har i djurstudier visat sig vara neurotoxiskt, det vill säga giftigt för nervcellerna i hjärnan. Skulle detsamma gälla för människan, så är det ett högt pris att betala.


Ja, alla skulle väl istället gå över till Subutex och Metadon så att Johan Kakko inte behöver känna konkurrensen från effektivare substanser. Wink
En ibogainstudie i Sverige skulle förmodligen innebära att en liten del av pengarna som går till hans arbete på Karolinska omfördelas till den.

Ett 10-tal rapporterade dödsfall på några tusen ibogainbehandlingar ska jämföras mot alternativen som förespråkas. beroendeframkallande droger som inte heller dom är fria från dödsfall. http://ar2005.emcdda.europa.eu/sv/page069-sv.html Är detta ett högt eller lågt pris att betala?

Quote:
Även Björn fries kommenterar Ibogain-frågan: - Det finns absolut ingen vetenskaplig forskning om preparatet. Allt är bara nys och det finns ingen trovärdighet alls.


Ovanligt korkat för att komma från Fries. Är det hans verkliga inställning eller en förvanskning? Om det stämmer är det en mycket repressivare hållning än man kan höra i exempelvis studiodebatten i TV4:s Nyhetsmorgon inför Drevet.

Jag förslår att han läser igenom Ibogaine: A Novel Anti-Addictive Compound: A Comprehensive Literature Review och går igenom alla rapporter som kan hittas på ex.vis Pubmed om ibogain.

Att säga att det inte finns någon vetenskaplig forskning om ibogain är att GROVT undervärdera verkligheten. Att säga att det nästan inte finns några omfattande vetenskapliga studier på människor är en annan sak. Där skulle jag hålla med.

Quote:
www.forum.ibogain.se kan man t e x läsa om Micke som berättar sin historia och kontakten med det i Sverige narkotikaklassade preparatet. Efter att ha varit i behandling och ren i en månad avslutar han brevet med orden "Våga Ibogain - ball att va knall". Med sådana uppmaningar om Ibogains "förträfflighet" har man förstås svårt att ta på riktigt allvar.


Uppenbarligen svårt för artikelförfattaren att se hela budskapet istället för att hänga upp sig på töntiga fraser. Micke har varit ren i över ett år nu...


Last edited by Masque on Fri 09 Mar, 2007 17:37; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Fri 09 Mar, 2007 17:28    Post subject: Reply with quote

I stort sett mina tankar också när jag läste artikeln, dödsfallen från hans egna substanser är inte lika mycket värda eller?

Det roliga är FMN-medlemen som själv letar fram fakta på internet och får ta en stor del av artikelns ytrymme på många sätt.. seriöst, FMN!

Björn Fries uttalande förvånade även mig.. att kalla det för "nys" när man är nationell narkotikapolitisk samordnare borde konstituera tjänstfel! (Men är väl bara en fortsättning på den politik som innebär aktiva överlagda mord från narkotikaregimens sida och som pågått i decenier med X antal tusen döda narkomaner/människor!) Hans uttalande i samband med TV4 nyhetsmorgon var ju helt och hållet på väg åt motsatt håll..

Om det är. precis som du själv påpekar, ett oförvanskat uttalande så stärker det min egen teori om att dom inte tänker ge upp utan en ordentlig och kraftfull kamp, en kamp som varit obestridd i svensk deabtt och politik sedan lång tid nu. Ett faktum som dock inte förvånar mig ett dugg.

Det mest anmärkningsvärda är att så mycket fakta framläggs för Ibogain i artikeln med kontentan är ändå att det är en "farlig ond dödsdrog". Jag menar, kom igen, er egen jävla artikel talar sitt tydliga språk för alla som inte tar ert mantra bokstavligt och religiöst..

Micke har varit ren i över ett år nu.. Vi behöver inte ens kommentera den delen. Smile

_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Fri 09 Mar, 2007 18:04    Post subject: Reply with quote

Jag känner för att bemöta det här med nervskador och dödsfall också.

När det gäller nervskador så redogör Christopher D. Lovett på MAPS om hur man kom fram till den slutsatsen och vad man kommit fram till i andra efterföljande forskningar.

Quote:

Chronic toxicity studies were done by H. Dhahir in his Ph.D. Thesis (1971), and his findings, as follows, are from his experiments with rats. Ibogaine was administered for 30 days at a dosage of 10 mg/kg intraperitoneally each day, with no damage found to the liver, kidneys, heart or brain. 40 mg/kg was administered each day for 12 days with no damage found to the liver, kidneys, heart or brain. Dhahir contrasted these results with the fact that serotonin is very toxic at dosages four times lower, causing severe kidney damage. He concluded that ibogaine was a relatively non-toxic alkaloid with a wide therapeutic range of 10-50mg as a stimulant and 300-1000mg as a psychotherapeutic agent (Dhahir, 1971).

There has only been one study conducted which has found toxicity or neurotoxicity of any form. This was done by O'Hearn and Molliver (1993) using repeated dosages of 100 mg/kg intraperitoneally on rats, which is near the LD50 for rats (i.p.), and above the LD50 for guinea pigs (i.p.). Also, since these doses were administered intraperitoneally, the drug is not subject to the first-pass effect, which I will discuss shortly, as it would be when given orally in a therapeutic setting. They found degeneration of Purkinje cells in parasagittal zones of the cerebellar vermis. This was associated with loss of the microtubule-associated protein (MAP 2) and calbindin. However, similar neurotoxicity studies were done by Molinari, Maisonneuve and Glick (1996), in which no toxicity or neurotoxicity was found whatsoever. This supports the findings by Sanchez-Ramos and Mash (1994), who conducted Pre-Clinical studies in which African Green monkeys were given 5-25 mg/kg orally for four consecutive days and no neurotoxicity was found.När det gäller dödsfallen har flera inträffat då ett ibogaextrakt använts som inte kan jämföras med rent ibogain (hcl). När andra alkaloider är inblandade är det svårt att säga vilken som ledde till den dödliga utgången. Ytterligare några fall har skett när ibogain kombinerats med opiater eller andra droger och ytterligare några andra har inträffat några dagar efter behandlingen.

Vill man så kan man läsa mera om varje individuellt dödsfall här: http://www.myeboga.com/fatalities.html

De senaste åren har man vidtagit flera åtgärder för att minska riskerna, bl.a det här med läkarundersökningar innan behandlingen och närvarande medicinskt utbildad personal med rätt utrustning under behandlingen.

Det känns inte som att man beaktat detta när man skriver om "dödsdrogen".
Back to top
View user's profile Send private message
Kuba
Administratör


Joined: 18 May 2006
Posts: 104
Topics: 25

PostPosted: Sun 11 Mar, 2007 15:31    Post subject: Reply with quote

Quote:
Efter att ha varit i behandling och ren i en månad avslutar han brevet med orden "Våga Ibogain - ball att va knall". Med sådana uppmaningar om Ibogains "förträfflighet" har man förstås svårt att ta på riktigt allvar.


kanske inte ett så jättelämpligt men däremot inte heller ett konstigt utalande som kommer från en person som är exalterad över att ha övervunnit ett långt heroinmissbruk och varit ren i 1månad. Och att det vart möjligt är i mina ögon väldigt förträffligt Smile

Quote:

Även Björn fries kommenterar Ibogain-frågan: - Det finns absolut ingen vetenskaplig forskning om preparatet. Allt är bara nys och det finns ingen trovärdighet alls


Konstigt utalande från Fries med tanke på det han sa i nyhetsmorgon som i mina ögon va överaskande positivt. Han lyssnade väldigt noga på Lars lundell som la fram en väldigt klar bild av vad Ibogain är och kan göra. Fries verkade ta till sig väldigt bra och sa t.o.m under en förfrågan att det här är nåt som Sverige borde kolla närmare på.

Citatet är säkerligen lösryckt ur något sammanhang innan drevet för det vore oerhört märkligt att det skulle tagit en sådan vändning.

Quote:
Men det finns också skeptiker, däribland överläkare Johan Kakko, en av landets främsta experterpå underhållsbehandling för heroinister. Johan Kakko menar att Ibogain i djurstudier visat sig vara neurotoxiskt, (giftigt för nervcellerna i hjärnan), och om detsamma gäller för människan, så är det ett högt pris att betala


Kanske vore på sin plats att säga att det har riktats kritik mot djurstudierna eftersom doserna som andvändes är långt mycket mer än det som är relevant för behandling. Under en konferans som hölls i "New york university school of medecine" så togs Neurotoxitetet upp där det konstaterades att råttorna fick doser på 100mg/kg, vilket skiljer sig oerhört kraftigt från behandlingsdoser som ligger på 10-15mg/kg. Doser så höga som 40mg/kg visade sig inte kunna ge någon skada. Tvärtom så har Ibogain visat sig kunna förebygga hjärnskador av olika slag vid t.ex Stroke.

Konferansen i sin helhet finns att läsa här:
http://www.med.nyu.edu/psych/ibogaineconf/objectives.html:

Quote:
Magnus Andersson, kurator vid infektionskliniken och sprututbytesverksamheten i Malmö ställer sig bland de positivas skara och hänvisar till en artikel skriven av överläkare Susanne Bejerot, publicerad i tidskriften Svensk Psykiatri nr 4/2006. Artikeln handlar om Ibogainbehandling av heroinister.


Misstänker att FMN inte har satt sig in i artikeln i Svensk psykatri fullt ut med tanke på hur deras artikel vinklas så kan passa på att lägga in den här eftersom de säkerligen följer diskussionen: http://www.ibogain.se/cmsms/uploads/dokument/SvenskPsykiatrinumer42006_Referenser%5B2%5D.pdf

Quote:
Det man säkert vet är däremot att ett antal dödsfall inträffat efter att man tagit drogen Idogain. Frågan gick också vidare till FMN-föreningen i Göteborg. En av medlemmarna där hade kollat upp olika forskningsrapporter på internet och fått fram uppseendeväckande saker. Det rapporteras bl.a. om plötslig död hos flera personer som tagit drogen, döden hade inträffat efter flera dagar efterintag även efter små doser. Den uppges också ge hallucinationer och näradöden upplevelser. Varningar utfärdas för förgiftningar av olika slag, hjärtsvikt, mm.


Vet inte vilka rapporter som menas eftersom bilden som målas upp är allt annat än nyanserat. Vill FMN sätta sig in lite mer så finns det en väldigt seriös artikel från "Journal of the American Medical Association" där bla det som berör dödsfallen tas upp. Länken som Masque posta ovan är också väldigt bra om man vill sätta sig in i omständigheterna.
http://www.ibogaine-research.org/Ibogaine-Research-Project/Ibogaine.htm

Det FMN missat är att det är inte fullt klarlagt att Ibogain stått för dödsfallen, men det har konstaterat att Ibogain kan innebära en fara för personer med t.ex hjärtfel och dessa inte ska genomgå behandling. Nyttjandet av droger i samband med behandling är även farligt med tanke på Ibogainets förmåga att reducera Opiat-tolerans.

Ibogain är en kraftfull substans och likt en operation så ska det inte andvändas utanför en säker miljö med övervakning av medicinsk kunnig personal och en grundlig läkarundersökning innan.


Last edited by Kuba on Mon 12 Mar, 2007 11:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Sun 11 Mar, 2007 21:32    Post subject: Reply with quote

Man blir ju så förbannad!

Tjänar egentligen inget till att vi bemöter diskussionen här i detta forum, vi når inte ut med motargumenten så som FMN kan göra. FMN ÄR INTE en organisation som agerar i förkrossade föräldrars intresse. Samspelet emellan etablissemanget och de olika "slutaknarkadetärdumtåfarligtochframföralltolagligt" organisationerna är glasklar.
Tråkigast är att de lurar och bedrar desperata föräldrar och anhöriga att tro på deras linje som den enda linjen. När vi frågar oss gång efter gång hur i helskotta Ibogainet inte slagit igenom på alla fronter i världen så ska man nog beakta dessa organisationers roll i sammanhanget, de ansvarar för många människors liv. Jag blir så hatisk så ..

Jag har för mig att Micke uttalat sig om "ballt att vakna" vilket kan förvrängas till "ballt att va knall". Låter ju inte klokt! Även om behandlingen kan vara en "ball" upplevelse i sig för vissa så är det knappast så att man signerar ett inlägg med "ballt att va knall" när man försöker informera om Ibogainet och dess inverkan på en själv. et är just detta som är det märkvärdiga, vi förmedlar våra egna upplevelser, ofta får man ge mycket av sig själv för att klara av att föra fram budskapet..ett budskap som går ut på att informera om ibogainets positiva inverkan, hur man nu lättare kan avstå droger..hur kan man då säga att det är "ballt at va knall"? Svar det gör man nog inte, eller så är det just ett ironiskt ordspel, vakna eller va knall..skumt.

Att tala om det fåtal dödsfall -jag läste siffrorna själv innan jag åkte till prag och det var då lugnande fallbeskrivningar som inte alls kan sägas ha skett på grund av ibogainet- som kanske kan tänkas vara relaterade till ibogainet utan att i sammanhanget upplysa om de tusentals dödsfallen som inträffar varje år, som ju beviserligen är direkt relaterade till olika
s k underhållsbehandlingar som metadonbehandlingar -och då menar jag inte av metadonet i sig utan av olika skäl så som att man lätt blir av med den om man begår misstag, eller att den säljs på gatan, eller att den missbrukas som drog inte som substitut, överdoseringar med mera- är talande nog för att visa på ett eget intresse i ämnet. Jisses man talar om skador i hjärnan hellre om risk för överdosering och död, hepatit, hiv liv i ständig förnedring osv..hela artikeln är "anti ibogaine" den är uppbugd p åett sådant sätt att man ger sken av att vara neutral, man lyfter fram mini "proibogaine" citat för att i nästa mening slå ner på medlet med ironi, förlöljigande citat och diverse uttalande från diverse experter som för övrigt tål att ifrågasättas.
Sådant får mig bara att i ännu högre utsträckning inse att det finns ett intresse i att nuvarande system bevaras.


Last edited by mario on Sun 11 Mar, 2007 22:26; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Sun 11 Mar, 2007 21:46    Post subject: Reply with quote

Vem som hellst inser att en expert på "underhållsbehandling" bör vara partisk i frågan. Skulle ibogainet sättas in som en valfri behandling, inkluderat efterbehandling med boende, terapeuter med mera så är den första att få byta yrke just experten på "underhållsbehandling" kommer ju inte behövas någon mer underhålsbehandling! Inte rätt människa att fråga alltså.
Sedan står det klart att författaren citerar det denne valt ut, dvs enbart ironiserande, hånande och förlöjligande fraser ofta tagna ur sitt sammanhang, bara här på detta forum finns mängder med information från sådana som jag själv som visar på något helt annat, seriösa människor utan egenvinning som endast vill förmedla sina upplevelser, som dessutom oftast är av positiv karaktär! Varför inga citat från någon av dessa?

Det är en stor aparat som vi har att kämpa emot. Jag hoppas man ska kunna väcka upp någon reporter från Uppdrag granskning! Skicka löpande information till Thabo kanske han kan göra något.
Back to top
View user's profile Send private message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Mon 12 Mar, 2007 01:30    Post subject: Reply with quote

http://friavastvarlden.blogspot.com/2007/03/bjrn-fries-gr-en-ines-uusman.html
_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
marioJoined: 06 Feb 2007
Posts: 44
Topics: 5

PostPosted: Tue 13 Mar, 2007 13:18    Post subject: Reply with quote

Hittade detta på nätet.

http://www.ibogaine.org/ibogaine_udi_bastiaans.pdf

edit: Jag tog bort den studien som filtillägg eftersom den kan orsaka upphovsrättsliga problem. /masque
Back to top
View user's profile Send private message
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Mon 02 Apr, 2007 11:06    Post subject: Reply with quote

Knappast hållbart i längden att den svenska regeringens expert uttalar sig med en såpass okunnig stämma och med så låg verklighetsanpassning.

Naturligtvis bör ju Regeringens narkotikaexpert och samordnare Björn Fries avgå och MOB i nuvarande form vara stängt inom ett år. Han hedrar ju knappast rollen som den svenska regeringens expert i dessa frågor, givetvis kommer vi att ha viss pedagogisk förståelse om han avgår från sin roll den första januari 2008 för gott. En s.k. expert eller sakkunnig ska inte uttala sig på detta viset.

Förhoppningsvis får vi mera verklighetsbaserade personer med ett bredare forskningsintresse och långsiktighet framför näsan i stället för kortsiktiga metoder som inte gagnar annat än ytan. Vem som helst kan sätta sprätt på pengar och det har väl MOB lyckats med ganska bra - men vart fan är resultatet?

Är det bara dessa uttalanden med utomordentligt låg trovärdighet som vi ska tapetsera minnet av alla skattemiljonerna de satt sprätt på? - tja då var utdelningen låg - Björn Fries har på flera vis sökts för kommentarer av flera personer men har skickligt undvikit att kommunicera i frågeställningen.

Att narkotikan flödar och är billigare än någonsin samtidigt som Fries talar om insatsernas effektivitet kanske talar ett eget språk för framtidens forskare att knyta an. Badvikspolitikens glättiga soldagar kanske är förbi även för tomtar och troll på Socialdepartementet.

-Ta med dig soppåsen på vägen ut!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Fri 13 Apr, 2007 08:07    Post subject: Reply with quote

Kommentarer Neurotoxicitet.

Från: http://pdr.autono.net/mash.htm

PD: The article quoted research by researcher Mark Molliver at Johns Hopkins University who reported finding that there was some damage to the brain's "purkinje" cells. Haven't you done a study that found there wasn't any damage?

DM: Neurotoxicity is a flag that can significantly hinder drug development and drug discovery. When the FDA hears neurotoxicity you're slow tracked very quickly. The Johns Hopkins group was feeding very high doses of Ibogaine to rats, who may metabolize the drug very differently then mous, monkey and man. They did show if you give near lethal doses of Ibogaine in a regimin where you're repeating the administration with only a short reprieve to the animals, a very high dose every 12 hours for about 7 days, what the Johns Hopkins group demonstrated was that there was a drop out in the cerebellar purkinje cells, a certain class of cells, a large cell that lines up along the midline of the cerebellum.
That was interesting data, also very concerning data, but we had the opportunity also to give Ibogaine to primates as part of our safety data that we would submit to the FDA. We were never able to, under relevant dose regimins, to demonstrate any toxicity at all. Researcher Helen Molinari from Albany has done a fundamental study called a dose run-up. She's given so-called efficacious doses in a rodent model, self-administration of opiates and cocaine...


Lars Lundell sektionschef vid narkomanvården på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg säger: Det finns visserligen djurstudier som visar på en degenerativ effekt på Purkinjeceller i lillhjärnan, men denna skadliga effekt visar sig bara vid doser på runt 75mg/kg, vilket skulle motsvara att en person på 80 kg skulle ta 6 gram ibogain. Vid 50 mg/kg har man inte funnit denna degeneration.
En normaldos vid missbruksbehandling av människor är 1,2 gram, vilket motsvarar 15 mg/kg
för en person som väger 80 kg.

Särintressenas arena
Gällande Kakko förefaller det ypperligt märkligt om denne uttalar sig på detta viset och samtidigt tänker göra anspråk på den vetenskapliga och opartiska hållningen. Kanske kan han läsa på litet om sin egna verksamhet och sina egna uttalanden?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1159&a=519544

Ibogain eller medicinering med dylikt funktionsfönster kanske är svaret på de frågor Kakko flaggar. Vad Johan Kakko inte nämner och kanske är intressant i sammanhanget är ju att ibogain är ett medel mot opiatberoende och Subutex och Metadon är medel som kan ge opiatberoenden och så gör på den grå och svarta marknaden, (metadon anses av många som svårare att sluta med än heroin) vilket kanske inte krävs någon större intellektuell kadaverexercis för att greppa.

Upplever sig Johan Kakko hotad av ett välfungerande medel mot intressena som försörjer honom eller vad kan bringa fram denna osakligt aromatiserade språkdräkt? Kanske studier av dödsfallsstatistik skulle kunna friska upp bilden av realiteten? Att uttala sig förklenande och förmenande om medicin från ett afrikanskt blatteland som råkar hjälpa människor från ett jävla helvete kanske inte är något annat än ren och oförställt apartheid i dess värsta form? Det svartsynta svaret på denna marknadsföringspolitiska avart syns givetvis i dödsfallsstatistiken - men va fan det är ju mest ghettobarnen det drabbar. NEGERMEDICINEN OCH DÖDSDROGEN ibogain verkar ju fungera för vissa är inte detta bra? Är inte just detta urtypen av medicinska funktioner som man verkligen bör prioritera forskning kring? OM det nu är så tveksamt så kan väl Kakko bevisa det med vetenskapliga metoder?


Att det finns tunga narkomaner som slutat efter 20 års slaveri under heroin och metadon kanske talar sitt eget språk, rätt ut i verkligheten. Vem som vill lyssna och vem som vill hålla för öronen kanske mer visar hur man förhåller sig till sina egna förlustelseprinciper och förutfattade meningar.


En hel bransch i djup sjukdom, ja det är läkemedelsindustrin av idag. Mera pengar satsas idag på att kränga läkemedel än vad som satsas på att forska vilket kanske kan säga något – då ett bra läkemedel rimligen borde kunna sälja sig självt i ett friskt system?

Men nej då! Här ska det manipuleras fram försäljning till varje pris, för varför ska man forska för mänsklighetens bästa när man kan tjäna grova pengar ändå? Tja riktigt så mörkt kanske det inte alltid är, men nog måste man ta sig en djup funderare ibland! Lågt räknat lägger läkemedelsindustrin ned 60-70 tusen kronor per år och läkare i rena marknadsföringskostnader – så nog kan man fundera.

Vad värre är så verkar det långsiktiga folkhälsointresset hamna mer och mer i skymundan, vilket aldrig är eller kommer att bli acceptabelt. Att substanser som inte går att patentera inte forskas omkring trotts att de kanske är betydligt mycket mer effektiva än de produkter som branschen kränger idag kanske talar sitt tydliga språk.

Det är nog dags att folkhälsointresset får ett långsiktigare perspektiv och att läkemedelsbolagen får en profil som betydligt bättre gagnar den marknad de faktiskt lever utav.

Quote:
De som kallas opinionsbildare bland läkarna utgör en synnerligen viktig kategori. Det är dels väl ansedda och respekterade kollegor, dels de ledande forskarna-läkarna-professorerna ”stjärnorna”, de som föreläser på konferenser, de som stigit högst i hierarkin och har störst makt.
Opinionsbildarnas roll är att utgöra en ”oberoende” marknadsförare av företagets preparat, en tredje part som inger större förtroende än någon representant från företaget. Patienter och patientorganisationer spelar samma roll av fristående påtryckare.
Det yttersta målet för marknadsföringen är att göra varumärkesreklam för enskilda preparat, nästan alltid de nyaste och de dyraste, och på det sättet öka försäljningen och/eller ta marknadsandelar från konkurrerande preparat.


Citerat Från: http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_6536413.asp

De senaste i dessa multinationella jättars rudimentära manipulationskampanjer kan man läsa på:

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15034726.asp
Politiker nytt mål för medicinjättar. Nu sätter vi oss ned och väntar på att de ska ladda om sin oerhört massiva bössa med nya projektiler direkt mot politikerna.

http://www.nymedicin.com/news/2005/10/10/Varfor_far_inte_patienter_den_basta_vard_som_f.html
Varför får inte patienter den bästa vård som finns?


Så snart kanske vi kan vänta oss nya kampanjer som berättar varför vi alla behöver SSRI preparatens ”fantastiska” efterföljare eller hur den välsminkade zombifineringsamfibien läkemedelsindustrin sysselsätter sig självt på din bekostnad.


http://www.socialisten.nu/pol/akt/lakemedelsindustrin_71.shtm
Så blir du lurad av läkemedelsindustrin av PC Jersild.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=295020
Hur mår läkemedelsindustrin av PC Jersild

http://www.newsdesk.se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/137265
Anders Milton, läkemedelsindustrin, ADHD och korruption med elegans.

http://www.internetbokhandeln.se/bok.html?isbn=9172411309
Sjuka pengar - En svensk insider skakar läkemedelsindustrin. En bok av Peter Rost som även bloggar på www.peterrost.blogspot.com

http://www.lakemedelsvarlden.nu/article.asp?articleID=5117&articleCategoryID=2&issueID=100

Rekordsummor för lobbying i USA

Förra året spenderade den amerikanska läkemedelsindustrin rekordsummor på politisk lobbying. Under perioden januari 2005 till juni 2006 satsade företagen 182 miljoner dollar för att påverka lagstiftningen.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1292433

Läkemedelsbolaget Pfizer tvingas betala motsvarande en kvarts miljard kronor till amerikanska staten för olaglig marknadsföring av en psykmedicin. Det här ses som en viktig seger för den tidigare vice vd:n på Pfizer Peter Rost, som bidrog till att avslöja missförhållandena.Så nu är det bara att sätta sig och vänta på att de stora multinationella läkemedelsjättarna sätter sig och laddar om, för räkna med att vi får ett gäng slipade amfibielobbyister vilka kommer att göra allt för att inte se ut som lobbyister. Allt emedans effektiva lösningar inte får den uppmärksamhet och stöd som vore rimligt inom ramen för ett välfungerande system - till detta ska vi givetvis höra cirkusmusikens tonsättningar av hysteriska organisationers rigida hållning utan större verklighetskontakt annat än att de kan producera partiska artiklar som belyser den ena sidan av dödsdrogen & negermedicinen ibogain.

Den maffiotiska ”big pharma” håller nu på att skapa kameleont geckon. Industrin verkar inte favorisera medicineringar som skapar oberoende människor på få behandlingstillfällen. Så därför är ju just beroendeindustrin en gedigen guldkälla att ständigt ösa ur. Kanske ska man ordinera fram något mer beroendeframkallande än heroin – metadon till exempel? Ett verkligt framsteg eller bara ett sätt att soppa problemet under mattan som kommer att betala med mycken dyr förräntad kunskap och lidande.

_________________
http://befrielsen.googlepages.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OperatorJoined: 08 Jun 2006
Posts: 270
Topics: 45

PostPosted: Fri 20 Apr, 2007 18:21    Post subject: Reply with quote

Tror att det ur åtminstone ett historiskt perspektiv kan vara intressant att se på följande. Regeringens expert vill minska droganvändningen men han har vid flera tillfällen mycket skickligt undvikit att svara på frågan varför människor använder droger och fastnar i drogslaveri - hur har han tänkt kunna åtgärda problemet om han vägrar se dess rot? Är det ens möjligt i teorin?

Själva fundamentet till beroendena och de många gånger mycket svåra konsekvenser detta kan föra med sig, kanske saknar intresse? Ibogain visar med sin koppling till GDNF på en strategisk möjlighet att komma åt tunga förslavande beroenden. Inte att underhålla dem som vid fallen Subutex® och Metadon®.


Blommar ankdammsapartheiden?


Men den lilla svarta ankungen från Afrika kanske inte passar in i "expertisens" syn på hur det hela ska gå till? Att sitta på konferens och fördöma alla missbrukare i dåligt förtäckta ordalag är lätt men att verkligen göra något åt problemet från roten kanske är svårare? Låt oss kalla ibogain för NEGERDÖDSDROG FRÅN AFRIKA hädanefter, det gör säkert det hela så mycket bättre?

Eller varför inte initiera forskning kring varför man blir beroende och hur man kan få ett förslavande beroende att försvinna. Det finns väl en hel del data som talar för att nervtillväxtfaktorer o dyl. (GDNF, BDNF; NGF, Rack 1) har en hel del med det hela att göra? Att ibogain är en hallucinogen må vara hänt, men det är drivmedlet till Stockholms flesta bilar också, flera har nog dött av bensin än av ibogain, även om ingen av substanserna bör behandlas respektlöst.

Hur många ungar sniffar bensin i kväll?

Den befintliga statistiken talar om att under 10 personer har dött i samband med ibogainbehandling under detta sekel. Bara under 2002 dog i Storbritannien 418 personer i samband med att de tagit den narkotiska drogen Metadon™. Men det kanske inte räknas?

7 till 9000 människor dör i överdoser varje år inom EU. Så varuti ligger proportionaliteten att kalla ibogain en dödsdrog? Att ibogain rent faktamässigt faktiskt botat tunga narkomaner som hållit på mer än 20 år kanske inte heller det är intressant, då kanske man snart måste fråga sig vad som är intressant.

Med ovanstående siffror i bakhuvudet är det onekligen intressant att notera att det är ibogain som blir ifrågasatt som dödsdrog, man kan ju verkligen fråga sig varför.

*källa till vissa av de statistiska uppgifterna: http://ar2005.emcdda.europa.eu/sv/page068-sv.html


http://stke.sciencemag.org/cgi/content/abstract/sigtrans;2000/30/tw1?ck=nck
GDNF Prevents Addiction

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=16519005
GDNF och addiktion

_________________
http://befrielsen.googlepages.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
xuxaJoined: 03 Sep 2006
Posts: 38
Topics: 7

PostPosted: Sat 21 Apr, 2007 04:36    Post subject: Re: FMN: "Ibogain en botgörare - eller ny dödsdrog?& Reply with quote

[quote="ASTRONAUT"]Följande artikel publicerades av

jag kan ba säga att utan ibogainet skulle jag suttit nu, haft värsta återfall å allt hade varit värre!!

hellre tar jag risker för bli ren än fortsätter leva som död.. så att säga!

inget e perfekt i mitt liv just nu men utan pragtrippen jag kanske skulle varit död idag!???!

jag e otroligt LYCKLIG över ibogain kommit in i mitt liv..
jag blir äcklad av vissa droger.. kan ba se det negativa i de.. BRA!!!!!!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!!

har inte märkt nåra nackdelar.. känner mej mer vaken än nånsin, iaf sen jag började me droger!

jag e otroligt tacksam över micke å min mor!!
som sagt, utan de jag kunde varit död nu! troligitvis!

e inte imot sub elller metta, det har räddat mångas liv å vissa kanske inte funktionabelt klarar ta ibogain.. men annars ere bästa möjligheten- enligt mej!

tycker tex brukarföreningen gör ett superjobb!! dunderfolk me stora hjärtan å stort stöd!!!!!!!!!!!
iboga e ba en utväg till..

TACK iboga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Nyheter och länkar All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group