IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=027e786413bad4cb2b57995c508d7211View posts since last visit

Föreläsning / Informationsutbyte ("Föreläsning för soci

Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Lag, rätt och politik
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Thu 22 Mar, 2007 06:20    Post subject: Föreläsning / Informationsutbyte ("Föreläsning för soci Reply with quote

Denna tråd är tänkt att ta avstamp i en tråd som ligger i Ibogain forumet och heter "Föreläsning för socionomstudenter vid universitet":

http://forum.ibogain.se/viewtopic.php?t=102

Den var en tråd som startades av mig tidigare då jag fick idéen att vi borde ha en direktkontakt med folk som har stor inverkan på de som kommer i kontakt med narkomaner i sitt arbete och även styr deras vård. Socionomstudenter verkade som det naturliga valet; att berätta för dessa som inom ett år eller två skulle ha direktkontakt med narkotikamissbrukare verkar som en bra idé. Att helt enkelt informera om Ibogain och dess verkningar inte bara för de som behöver det personligen utan även för de som jobbar och i mycket stor utsträckning jobbar med de som behöver Ibogain.

I tråden skriver jag att jag ska kolla upp möjligheterna att arrangera något dylikt på mitt Universitet där jag studerar. Kommer göra detta och återvänder med rapport.

Vidare:
Surfar lite och det slår mig att det kanske vore mer givande att ordna något i samband med organistaioner såsom till exempel denna:

http://www.svenskberoendemedicin.se/Default.aspx

Dom verkar iofs inte ha den mest förlåtande inställningen till narkotikaproblemet men Ibogain kan de trots allt inte blunda för enligt mig om man presenterar de data som finns tillgängliga i dag:

Från föreningens syfte:

"Alkohol- och drogfrågor är en central medicinsk angelägenhet. Få enskilda faktorer utgör ett större hot mot folkhälsan. En stor andel av sjukvårdens resurser används idag till vård av alkohol- och drogrelaterade skador. Läkarnas och övrig sjukvårdspersonals ansvar för frågan är betydande. Alkohol- och drogproblematiken kräver dessutom ett brett samarbete med andra professionella grupper, myndigheter och organisationer

Vi ser idag ett ändrat konsumtionsmönster med ett större inflöde av alkohol och droger till landet. En ökad konsumtion hos kvinnor och ungdomar innebär en stor utmaning för alla som arbetear med alkohol- och narkotikaproblematik, såväl inom vården som inom forskningen.

Ökade insatser på information och opinionsbildning ger sällan snabba resultat och r8isken för en kraftig stegring av skadenivån ökar i takt med att tillgängligheten på alkohol och droger ökar. Metoder för primär och sekundär prevention är av stor betydelse för att antalet patienter inom missbrukarvården inte ska öka kraftigt.

Svensk förening för Beroendemedicin vill genom sina medlemmar arbeta för att främja forskning och kunskap samt kompetensutveckling för aktiva inom alkohol- och drogområdet. Föreningen vill verka för att ett kunskapsutbyte ska kunna ske mellan specialister och andra verksamma inom området.

Styrelsen i mars 2002-01-20"


Tänk att få till ett samtal och direkt påverkan på de människor som har det här som ett jobb och dessutom trots allt har en vetenskaplig snarare än politisk inställning i grund och botten! Jag vet att vi haft informationsträffar för allmänheten som främst riktat sig till de som eventuellt ska åka ner för behandling. Väldigt viktiga sådana, men det kanske är dags att, om det finns resurser och möjlighet, arrangera något som riktar sig till att advokera att Ibogain ska tas emot på ett annorlunda sätt av och i Sverige. Vi har haft, så vitt jag vet, mediabiten med bland annat Drevet. Men hur ser det ut med kampanjen på den vetenskapliga och politiska sidan. Att bjuda in beroendemedicinare eller t.o.m. politiker till en vetenskaplig debatt och föreläsning?! Med levande exempel på Ibogainets verkningar och vetenskapliga data till presentation.

Vad tror ni om dessa tankegångar? Är det möjligt i dagens läge, resursmässigt och praktiskt?

_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Thu 22 Mar, 2007 12:02    Post subject: Reply with quote

Jag är positiv till detta. Tyvärr känns det som att för få är angagerade här ännu.

Hur kommer det sig att det knappt finns en enda person på forumet som i sin vardag arbetar med missbruksfrågor? Eller finns dom här fast håller käften? Vi behöver personer som har bra kunskaper om läget och kan hitta vägar för att marknadsföra ibogain inför andra i samma yrkesgrupp och kan propagera för att man ska bedriva forskning om det i Sverige.
Back to top
View user's profile Send private message
ASTRONAUTJoined: 20 Jun 2006
Posts: 238
Topics: 25
Location: Norrköping

PostPosted: Fri 23 Mar, 2007 17:19    Post subject: Reply with quote

Man kan ju då fråga sig om det inte beror på att det inte funnits tillräcklig dialog med liknande personer som knytits på ett eller annat sätt till oss?
_________________
Glöm inte att titta förbi den svenska Ibogain-bloggen! Läs (och kommentera gärna också)!
http://www.ibogain.nu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Lag, rätt och politik All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group