IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=235fc7d79c214774bd4c76de6212051aView posts since last visit

Varför Ibogain kommer förändra narkotikapolitiken
En text med åsikter om varför Ibogain är fruktat av politkerna
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum
View previous topic :: View next topic  

Är Ibogain vår räddning?
Naturligtvis!
0%
 0%  [ 0 ]
Enkelt att inse..
100%
 100%  [ 4 ]
Jag måste ha rökt plast för att inte se det!
0%
 0%  [ 0 ]
Total Votes : 4

Author Message
kdm_montanaJoined: 25 Nov 2007
Posts: 15
Topics: 10

PostPosted: Mon 26 Nov, 2007 15:08    Post subject: Varför Ibogain kommer förändra narkotikapolitiken Reply with quote

Ibogaine är en drog enligt ENS, Hassela, NIDA samt många andra stora ”organ för drogmotstånd”. Dessa organ fungerar enligt en partipolitisk linje där fakta inte är lika viktig som polis hot och skrämsel. Missbrukarvården i Sverige tjänar mängder av pengar på narkomanernas Methadone™, samt Subutex™ behandlingar. Men varför vill de inte köpa att Ibogaine är en bra metod? Här är ett par anledningar.

En dos Methadone kan jämställas vid en ganska soft version av en heroindos, dock så är det tyvärr så att metadon är dödligt eftersom det är ett i sig självt genererat narkotiskt preparat. Du slipper kanske illamåendet, men din kropp reagerar lika illa på metadonet som av heroinet, varför man ofta hittar på, att även om Methadone ™ inte har en bra utvärderingsgrund eller är särskilt fysiskt effektivt, så är det ”det bästa som finns” mot heroin missbruk. Att sedan påstå att behandlingen med Methadone™ är svår och lång gör bara vinsten större eftersom det ökar behandlingstiden och mängden Methadone ™ eller för den delen Subutex™ som sätts in. En ”behandling”, alltså den mängd som krävs för att ”bota” det fysiska beroendet. Det man efter en ganska kort tid kom på var att båda preparaten var mer eller mindre fysiskt krävande att inta samt att de var lika beroendeframkallande som heroinet i sig. Det vi diskuterar när vi säger ”läkemedel mot narkotikamissbruk” är etablissemangets sätt att läkemedel stämpla vissa preparat och därefter helt frångå den verklighet som säger att jag med lätthet kan påvisa Methadone’s™ verkningssätt är just typiskt för ett narkotiskt preparat. Att regering och organisation samt näringsliv går hand i hand är ingen nyhet. Avtalen för dessa narkotiska preparat (alltså köp förbindelsen ex. att regeringen under 5 år köper x Methadone™ batchar) ofta är väldigt billiga i jämförelse med en regional eller kommunal narkomanvård, alltså en där missbrukarna själva har val över vilken behandling de vill ha. De är effektiva därför att man med enkelhet kan påstå att polisen inte gör tillräckligt när mängden heroin och missbrukare går upp, samt att man har en förälder och anhörig pool (FMN till exempel) som istället för att diskutera och förbättra tillvägagångssätten ska gå ut i samhället och göra det som polisen inte kan, nämligen ”informera” om hur lätt det är att hamna i ett missbruk. En anledning till är att om man nämner att Methadone är dåligt så får man höra den enkla förklaringen att ”vad föredrar du, läkemedel eller knark?”.

Problematiken som regeringen ställs inför nu när Ibogain är här för att stanna är att acceptera att man måste riva upp avtalen med läkemedelsföretagen, eftersom Methadone och Subutex blir totalt överflödiga om man har Ibogaine. Då man river ett avtal pga. åsiktsskillnad så brukar det finnas en stor summa böter för detta, kanske lika stor som mängden Subutex™ som läkemedelsföretaget kan spotta ut under ett åt, dvs. man får betala för omställning av produktion, samt tjänstemän, ändrade arbetsuppgifter etc. Det är ju inte billigt att bara sluta tillverka ett preparat, ej heller att minska drastiskt på försäljningen. Nästa stora smäll regeringen måste ta är när kommunerna stoppar problemet i förtid, alltså de hjälper till med en börda som anses vara regelstiftad långt upp just för att det är så svårt. Blir narkotikaberoende (för den delen allt beroende) ett lätt problem att bota, så återstår ju för riksdagen att antingen påstå att 250 miljoner i narkotikapolitiska åtgärder ska gå till nästan ingenting Wink (eftersom opiatmissbruket täcker 80 % av kostnaderna) eller så måste de hitta en ny stor missbruksdrog att fokusera sina pengaprånglanden på. Men vilken? Det är den stora frågan. Om riksdagen inte kan försvara regeringens tillvägagångssätt så drabbar det åtskilliga narkotikarotlar (som gladeligen kunde ta trafikbrotten eller våldsbrotten, som INTE minskar i samband med narkotikan alls, vilket är ett billigt påstående från etablissemangets håll) För polisen själva är detta knappast ett problem. Det stora problemet kommer när polisen undrar: Om vi inte ska jaga heroin eller kokain, eller någon av de stora drogerna, vad ska vi då ta? Cannabis är ett bra alternativ, det går ju kanske inte att ljuga mer om Ibogaine, men Cannabis är ju fortfarande gatewaydrogen? Eller..? Detta blir svårt att bevisa då den hamnar tom lägre än Ibogaine på toxicitetsskalan, lägre än Tobak på beroendeframkallandet och lägre än Alkoholen på utbreddhet. När man sedan ser att det synliga (ex heroinisten på gatan) är borta så blir det svårt för polisen att jaga ”stoners” med jaktgevär och kravallutrustning, de hade inte fått större stöd, utan mindre. Vi hade hamnat i Amerikas situation, visserligen har de mängder av opiatmissbruk, men få håller med om att cannabisen är ”mer beroendeframkallande än någon av de andra missbruksdrogerna”. Har aldrig hört ett sådant påstående innan alls i Sverige ens (även om hysterin är otroligt fånig). Om regeringens påstående om den ”livsfarliga narkotikan” grundas på att man blir heroinist av cannabis så borde ju mängden heroinister öka lavinartat även EFTER Ibogaine, det finns ju knappast en chans att Ibogaine kan bota i samma utsträckning som cannabis Cool ”smittar” Cool liksom…eftersom vi röker mer gräs Mr. Green och uppenbarligen blir vi inte mer galna av det, i rak motsats mot vad regeringen gärna ljuger ihop. Evil or Very Mad

Problemet kvarstår att regeringen inte kan neka till att Ibogainet fungerar Very Happy Very Happy Very Happy och de kan inte propagera att cannabisen stjälper människor eftersom andelen heroinister inte ökar pga cannabis (det hör till åsikts politik att påstå det, eftersom flera studier FÖRNEKAR ett samband). Alltså har regeringen bara ett alternativ. Riv upp narkotikalagen, eftersom det finns effektivare och billigare alternativ än fängelse, omvårdnad, information rakt ut sagt allt det som politikerna spottat i ansiktet på oss, med löften om att vi ”snart inte har en knarkare kvar att behandla” så kommer riksdagen knappast att rösta igenom hårdare narkotikalagar, det är inte ideologiskt fel, men ibogain är extremt billigt och gör att vi slipper sända folk till Kumla (annat än stora langare kanske).

Kvar står då vi, med vad? Mer pengar, mer hälsa, mindre rädsla, mindre lögner, mindre otrevligheter från FMN, mindre av Falks familjs terroristideologi och mer kärlek och förståelse för något man faktiskt inte kan hjälpa så mycket…att man har en själ som kan må dåligt. Det är denna smärta som orsakar narkotikamissbruk och det är dags att vår regering förstår att vi vägrar låta oss styras av FMN och deras ex knarkares idiotiska åsikter om ”hur sårbara vi är” och ”hur föräldrar bäst håller koll på barnen”. Det behövs inte, kärlek och förståelse tar hand om narkotikans uppkomst, Ibogaine tar hand om resten.

ORD UPP! Cool

FRIHET OCH FRED Razz

//Adam Wink

_________________
Ibogainet är knarkarnas räddning och narkotikapolitikens fall...
Back to top
View user's profile Send private message
Joachim7Joined: 08 Jan 2007
Posts: 8
Topics: 2

PostPosted: Mon 26 Nov, 2007 19:45    Post subject: Reply with quote

Mycket bra skrivet jag vart nästan rörd. Jag slutade iofs utan Ibogain men ville gärna haft det, Fast va jävligt trassligt o få ihop de o få tag i nån som visste nåt. Men tror absolut Ibogain kan förändra allt för alla dessa trasiga själar.. Kämpa på alla.
_________________
Lär mig leva
Back to top
View user's profile Send private message
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Wed 28 Nov, 2007 14:12    Post subject: Reply with quote

Ja, du har några poänger där fast jag tycker också att du blandar ihop lite saker.

Regeringen ingår inte dessa avtal som du pratar om, det är snarare de myndigheter som ansvarar för vården (länsstyrelsen?), om det nu finns avtal mellan läkemedelstillverkning och dessa myndigheter om att köpa x antal batcher.

Metadon heter det f.ö på svenska.
Back to top
View user's profile Send private message
ibogain
Administratör


Joined: 05 May 2006
Posts: 248
Topics: 37
Location: Stockholm

PostPosted: Thu 29 Nov, 2007 12:00    Post subject: Reply with quote

Hej.

Jag tycker att det är viktigt att tänka på att Metadon och Subutex är underhållsmediciner/droger. Man avslutar inget missbruk när man börjar använda dom, man byter ett bruk/missbruk mot ett annat.
En del människor får ett bättre liv med dessa preparat. Vill eller måste man fortsätta "knarka" så kan man göra det och ändå leva ett lagligt liv på statens bekostnad med hjälp av dessa mediciner. Dock är det droger som man måste ta dag ut och dag in resten av livet för det mesta.

Ibogain bryter ett bruk eller missbruk och man behandlas bara ett ytterst fåtal gånger med preparatet. Självklart kan det uppfattas som ett hot mot läkemedelstillverkarna som säljer Metadon och Subutex eftersom ett ökat bruk av Ibogain minskar behovet av deras produkter.

Ibogain är ett preparat för avgiftning.
Subutex och Metadon är underhållsmediciner.

/ Micke

_________________
Många undersökningar pekar på Ibogainet som en bra opiatavgiftare.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group