IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=4839771033be86849092cf9642306cdaView posts since last visit

Belgiens regeringslöshet och politikens urholkning
En text som påpekar de uppenbara fallen av korruption inom EU
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kdm_montanaJoined: 25 Nov 2007
Posts: 15
Topics: 10

PostPosted: Mon 17 Dec, 2007 14:40    Post subject: Belgiens regeringslöshet och politikens urholkning Reply with quote

http://www.drugnews.nu/article.asp?id=2129

Detta är ännu ett exempel på den lobbyism som finns inom svensk politik, samt vad som är fint och inte fint att säga till folket och EU. Eva Goes debatterar emot alkoholen, men är samtidigt inte medveten om att en restriktiv politik medför civila motsättningar. Då man lägger sig i människors egenrätt att nyttja rusmedel så lägger man upp arenan för en debatt.

Jag tycker artikeln är en mycket välskriven sådan, men den innehåller många pekpinnar som säger att nationernas makt har kommit tillbaka. Man är trött på EU och den långsamma och också slöa samt verkningslösa process som har pågått där. Alkoholen har släppts totalt fri i många länder efter att EU kom till. Vi lyckades behålla monopolet, men vi får ta in 4 ggr årskonsumtionen av starksprit (om man nu tror statistiken, som jag anser är missvisande).

Effekterna av överstyrning blir att vissa länder lyssnar, men andra inte, det är ofrånkomligt. Idén om Eu är lika mycket visioner och drömmar som det är verklighet, men syftet är gott och därför kan Eu stå som domare i de mest fåniga spörsmål, där man pekar på lagar men där det är mycket annat som spelar in. Ta t.e.x debatten om hampan, där Sverige ställde sig rakt emot detta och fick Nej av EU, varpå vi hävdade tufft "att vi ser allvarligt på detta", medan odling av industrihampa är laglig i praktiken. Om svenska myndigheter beslagtar hampa så kan bonden anmäla detta till EG...vilket man påstår är en effekt av dem "process om saken" som pågår. Sanningen är att det inte alls är en process, det är motvilja inom landet att acceptera vissa saker, som att det EG säger måste vi följa...vi skyller detta på "liberaler", men det är vi själva som inte kan förstå att det som vi gått med på innebär att EG har beslutsrätt, inte badviken eller Hassela.

Vi har ett stort problem just nu. Eftersom att EU ska garantera demokrati och hörsamhet så kommer alla ämnen upp för diskussion. Man ser mycket enkelt att Eva Goes är inriktad på att kritisera lobbyismens negativa effekter i alkoholfrågan, men vi använder exakt samma lobbyism för att påverka EU's "gemensamma" alkohol och narkotikapolitik. Eva Goes tar upp haschet som en "negativ trend" i frågan om att släppa det fritt, men det vi glömmer är att vi aldrig haft något stor kontroll på vår egen konsumtion av narkotika. Den datan utgår från rena lögnerna och naturligtivis är det ju inte svenskarnas eget fel, men det passar att påstå att vi själva tar ansvar för ungdomen och "sundheten", medan man öppet kastar moralskit på andra länders nyare insikt om olika rusmedels effekt.

Det finns lagar och dem måste följas och vad vi snart antagligen ser är att Sverige med sin restriktiva politik kommer att få stora problem, man går med på överstyre och superparlament, men man tror sig kunna nationalisera vissa bitar av politken, för att det passa ens egna intressen.

Vidare anser Eva Goes...

• Vilka frågor om alkohol, narkotika och tobak anser du är viktigast att i dag driva i EU-parlamentet?

– Att få in någon typ av mer återhållsam alkoholpolitik i EU är viktigt, men också oerhört svårt. Inte minst Frankrike dras med stort överskott på vin, och är i stort behov av att vinkonsumtionen ökas. När det gäller narkotika finns det gott om lobbyister som kräver att bland annat hasch ska legaliseras. Tobak är däremot lättare, där finns det en tämligen bred uppslutning kring att öka restriktionerna. Om vi kunde återinföra alkoholpolitiken till ett nationellt plan, så hade vi kunnat behålla vår politik, och därmed kunnat visa vägen på detta område.


att Eva Goes är badviksälskare och Hasselakramare är uppenbart, eftersom hon påstår att alkohol och hasch på nåt sätt har med varandras tillåtenhet att göra, varför annars väva in mitt i meningen att det är uppenbart att hasch är en drog som många vill legalisera? Vad har det med alkohol att göra...sen så är hasch olagligt igenom övernationella avtal som SES ÖVER med jämna mellanrum. Det Eva Goes är rädd för är att man antagligen är trötta på Amerikanernas inflytande och vill ändra avtalen, även inom EU. Detta skulle göra förbudspolitiken svårare, då man inte anser att EU är "rätt rustat", frågan är bara vilket som är lättast, att påstå att "det är en alldeles för tillåtande attityd på narkotika i Sverige idag" (vilket är en ren propagandalögn, vi avskyr knark..) eller att "vi följer inte EUs beslut för att vi tycker dem är fel" Argumenten är odemokratiska och vidriga, de utgår från att makteliten klappar svensson på huvudet och tror att de kan uppforstra dem.

Vidare så har vi en nationell alkoholpolitik, vi har tyvärr fått vika oss för att vi inte får ha MONOPOL PÅ TILLVERKNING, vilket naturligtvis retar upp regeringen då dem inte kan suga in miljard efter miljard, pengarna måste hittas på andra vägar. Varför leta i miljöpartiet.., de tar ju droskan till mötena, det är därför de alltid är out of line och försenade...

Eva Goes anser vidare...

• Kan Sverige försvara sin restriktiva alkoholpolitik som EU-medlem? Och var går det vinna internationellt stöd för det?

– Det är svårt, eftersom svensk kultur och övriga länders kultur skiljer så radikalt på dessa frågor. När det gäller narkotika så är det tämligen lätt att hitta allianser med England och Irland, men Italien, Grekland, Spanien, Tyskland, Belgien och Frankrike är värre. Vissa enskilda parlamentariker inom dessa länder kan det gå att samarbeta med, säger Eva Goës.
– Alkoholpolitiken är än svårare att försvara Laughing(jaså, sen när?) . De vinproducerande länderna vill sälja vin, så enkelt är det(det vill vi också, men bara om staten tjänar på det), och det finns praktiskt taget inget i deras kultur som kan se någonting negativt i detta(det finns det visst, men de kan hantera vin, vilket inte svenskar kan..). Jag tror att det är oundvikligt att EU påverkar Sverige mera i denna fråga, än vad vi kan påverka övriga EU-länder. Miljöpartiet vill inte sänka skatten på alkohol!


hahhahhaa...oj är kameran på..? Förlåt.. Laughing

Att narkotikapolitken inte har stöd är ju ett problem, eftersom vi inte behöver lyssna på RNS eller ENS om saken, deras lögner slås sönder på internet och andra informationkällor de inte kontrollerar, varför Eva Goes gärna påstår att "värre" länder verkar vara "sämre" på att inse fördelen med svensk politik...hmm..vi har hört den förr. Jag gissar på att RNS har mutat Eva Goes för att nämna hasch tre gånger i negativa ordalag. Jag hade aldrig mutat Eva Goes eftersom hon är miljöpartist, dem har aldrig haft ett stort stöd i sverige. Dessutom så undrar jag snabbt om Eva Goes är för biobränslen så borde hon ju vara för hampan, eftersom den är bättre än dem bomullsodlingar som har förstört hela Aralsjön, plus många andra platser...eller hur var det med miljlkunskapen? Lite försvenskad kanske... Laughing

Alkoholpolitiken är enklare att försvara än narkotikapolitken, inte svårare. Det EU inser är att narkotikapolitiken är förlegad, det går utmärkt att sammanfatta lagarna i en enda balk som även berör alkohol, vilket gör alltihopa tydligare. Eftersom Eva Goes är svensk inser hon ju inte att alkohol också är ett knark, lika mycket som att hasch är ett isf. Vad man inte får säga är dock att det är så, det är politiskt självmord...men bara i Sverige..resten av Eu har lärt sig Wink

Men korruption då? Det finns väl inte...tja det beror hur man ser det. EU har länge fungerat som en badboll i övertyrningens namn, där man kan bolla över beslut på länder som inte behöver dem och ibland, tvinga andra länder att införa det de inte vill. Detta leder till politiska karteller, man mutar och lobbyar människor för stöd av sin egen agenda, för att slippa bli överkörd av Eu's egna mekanismer, som flera svenskar öppet "hyllar i demokratins namn". Vad hände med demokratin som sa att jag har rätt till min egna kropp?

= badvikspolitiken, överstyrning och människor som Eva Goes tog bort det..och nu när Eu vill ta bort dumma satar som Eva Goes själv så kommer snälla RNS och backar upp med sina tama argument om att Svensk politik fungerar, det gör den ju inte alls. Det är därför EU inte lyssnar, men det kan inte Eva Goes erkänna..


Vad gäller krisen i Bryssel så visar det ju på att Belgien inte alls var ett bra land att placera EU parlament och allting annat i, mest därför att Belgarna antagligen börjar tröttna på att höra mongon som Nicholas Sarkozy eller varför inte Antonio Maria Costa, uttala sig i evig ton om problem och varför de är bäst på att lösa dem. Hur kan frankrike göra luftat anspråk på belgiskt territorium? Jo för att då ligger plötsligt parlamentet i Sarkozys händer, vad händer med Eva Goes politik då, jag tror knappast den går i jämnhöjd med Sarkozys. Skulle vara roligt då vi börjar hunsa fransmännen för deras vindrickande och sedan påstår vi att vi minsann har mindre problem själva, men det vågar vi ju knappast om parlamentet skulle ligga i Frankrike, vilket det fan inte ska göra...då är det ju ett ganska fint fall av total korruption om man låter fransoserna ta över land hur de vill, bara för att belgarna har interna problem...men priset är inte ett par hektar mark, det är ett av Europas stora maktbaser, EU parlamentet som ALLA med hjälp av pengar, karteller etc försöker styra..även Eva Goes och miljöpartiet..

Folket måste ta tillbaka EU ur dessa ulvars händer, låt inte människor som Sarkozy eller UN eller FN påstå att de kan oss bättre än vi kan oss själva...makten åter åt folket!

Läs artikeln och förstå själva...


//adam

_________________
Ibogainet är knarkarnas räddning och narkotikapolitikens fall...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Öppet Forum All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group