IBOGAiN.SE Forum Index
IBOGAiN.SE
Forumet för diskussioner om ibogain och ibogainbehandlingar.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups 
 RegisterRegister   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   ProfileProfile   Log inLog in 

 IndexIndex   search.php?search_id=newposts&sid=7efd783464ccd6ae6fba545e93643b44View posts since last visit

Sövas ned under behandling?

Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Ibogain
View previous topic :: View next topic  
Author Message
1um6aJoined: 01 Feb 2009
Posts: 7
Topics: 1

PostPosted: Mon 02 Feb, 2009 02:37    Post subject: Sövas ned under behandling? Reply with quote

Hej! har en enkel fundering. vad händer med anti-abstinens effekten om man väljer att sövas ned totalt under en behandling med Ibogain? Är det inte troligt att samma befrielse från abstinensen skulle förekomma, men att den psykoterapeftiska verkan uteblir? Vore kanske något att tänka på som alternativ till dem som inte vill gå igenom skärseldsupplevelsen?
Back to top
View user's profile Send private message
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Mon 02 Feb, 2009 18:00    Post subject: Reply with quote

Du ska inte se det som skärseld, se det som renande eld. Släppa den tunga stenen från ryggen.

Om du sövs ner under behandlingen (om det ens går att göra på ett säkert sätt, jag har inte läst/hört om detta innan men måste kräva mycket övervakning och förståelse av den farmakologiska effekten av läkaren som ger sövningen.) så kommer den fysiska effekten fortfarande att finnas kvar. Den är en fysisk effekt, man kan se det som att ibogainmetaboliterna fyller "signalsubstanshålen" i ditt obalanserade receptorsystem tills det reparerat sig själv.

Men man ska inte se den psykiska effekten som en bieffekt, eller något som är värt att undvika. Det (kan) handla om att du får en insikt om vem du är och varför du blev den du är. En förståelse som leder till ett brytande med missbrukarpersonligheten som sökte sig till drogerna i syfte att bedöva någonting, fly från problem eller känna extrema känslor.
Back to top
View user's profile Send private message
1um6aJoined: 01 Feb 2009
Posts: 7
Topics: 1

PostPosted: Mon 02 Feb, 2009 18:39    Post subject: Reply with quote

Tack för svar.

Tycker ändå ni ska undersöka möjligheterna att mildra de ofta mardrömslika hallucinationerna för människor som vill undvika det och bara ha den fysiska effekten. Jag tänker närmast på framtida fall där man behandlar andra symtom än narkomani, som psykiska sjukdomstillstånd eller annat. Om jag t.ex. vill ta ibogain för att bli av med nikotinberoende, kanske jag skulle vilja undvika att gå igenom de potentiella obehagliga upplevelserna under ruset, och ändå få tillgång till de unika och mirakulösa fysiska egenskaperna, tycker du inte? Äldre människor som kan bli hjälpta i vissa sjukdomstillstånd utan missbruksproblematik t.ex. som troligen skulle vara mycket tveksamma inför de drogliknande effekterna, kanske skulle finna det enklare att bli nedsövda under ruset. Människor som annars tvekar inför att använda ibogainet eftersom det har så psykadeliskt rus. Men visst, jag tror också det psykadeliska ruset kan ha en terapeftisk verkan, helt klart, men alla kanske inte vill ha det, utan mer det fysiska. Vem vet, det kanske hjälper lika mycket ändå, om drömmarna fylls av sådant som konfronterar oss, och att det påverkar oss undermedvetet efter behandling. Med enda skillnaden att vi inte upplever det i vaket tillstånd, och därmed får en behagligare behandling.

Mvh
1um6a
Back to top
View user's profile Send private message
Masque
Administratör


Joined: 14 May 2006
Posts: 467
Topics: 67

PostPosted: Tue 03 Feb, 2009 22:59    Post subject: Reply with quote

Använder man ibogain för att bli av med nikotonberoende kanske man har valt fel metod... Det finns idag läkemedel som kan utföra en "nikotinavgiftning" utan att du behöver trippa. Prata med din läkare.
Back to top
View user's profile Send private message
1um6aJoined: 01 Feb 2009
Posts: 7
Topics: 1

PostPosted: Wed 04 Feb, 2009 11:03    Post subject: Reply with quote

Usch de där läkemedlena, zyban och champix kan ge svåra biverkningar, inget jag vill ta. vad hemskt att forskningen hämmas när det gäller derrivat från ibogain, 18-MC verkar vara en fantastisk produkt för lättare beroenden och alla former av missbruk som kapat belöningssystemet i hjärnan. Fram för mer forskning om denna substans och ibogain!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    IBOGAiN.SE Forum Index -> -> Ibogain All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group